شناسایی بازار

حیات و رشد تجارت شما بدون وجود بازاری برای عرضه و فروش آن غیر قابل تصور می باشد ، برای شناسایی و تعیین بازار لازم است ابتدا به تحلیل بازار درطرح کسب وکارو تجارت مورد نظر بپردازیم ، رایج ترین روش جمع آوری اطلاعات از طریق تحقیق میدانی ومستقیم و سپس مقایسه های آماری در برهه زمانی مورد نظر می باشد ، خوشبختانه امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی ، امکان دستیابی به اطلاعات بازار به مراتب راحت تر از از گذشته بوده وکارشناسان با داشتن اطلاعات و مقایسه های آماری می توانند چشم انداز رونق تجاری ونقشه راه پیشرفت برند را واقعی تر تعریف نمایند .
در تحلیل بازار، نخست باید صنعتی که کسب و کارتان در آن قرار دارد توصیف شود تا بتوان بازار هدف آن را مشخص کرد . نکاتی مثل ، نرخ رشد زمانی ، اندازهی کنونی صنعت و روندهای صنعت و… بطور مثال : مشخص کنیم هم اکنون صنعت مورد نظر شما در چه مرحلهای است ؟ نرخ رشد پیش بینی شده آن چند درصد در سال است؟ محصولات و خدمات شما نیازهای بازار داخلی را تامین می نمایند یا بازارهای خارجی ؟ محصولات شما مورد استفاده عموم قرار می گیرد یا اقشار خاصی از آن استفاده می کنند؟ ... و امثال این پرسشها تا بتوان دسته بندی بازار و مشتریان در صنعت مورد نظررا ارزیابی کرد.
** بازار هدف باید شفاف و تعریف شده باشد
برای اینکه بازار به آسانی قابل کنترل باشد لازم است بازار هدف برند شما کاملا" شفاف و به دقت مشخص شود ، این یک اشتباه بزرگ است که از بدو امر و بدون اولویت بندی سعی شود همزمان بازار های هدف زیادی برای تجارت و کسب وکارشما تعریف و جذب گردد .
** خواسته های مهم واصلی مشتریان بالقوهی شما چیست ؟
آیا تا کنون خواسته های مشتریان بالقوه شناسایی شده و برطرف شده اند ؟ مشتریان هدف برای برند شما درکدام محدوده جغرافیایی زندگی میکنند ؟ روش های فروش های دورهای یا فصلی در بازار، بر تجارت و کسب وکار برند شما چه تأثیری دارد ؟
** ظرفیت ظاهری و پنهان بازار هدف شناسایی شود
به غیر ازظرفیت های ظاهری و ملموس بازار هدف ، ظرفیتهای پنهان دیگری که می تواند در خریدهای سالانه و یا فصلی برند شما موثر باشد کشف و مورد استفاده قرار گیرد .بررسی شود میزان رشد پیش بینی شده بازار، برای گروه هدف برند شما چه مقدار است ؟
** برای تصرف سهم خود از بازار با اعتماد بنفس و جسارت مهیا شوید
داشتن سهمی در خور شخصیت برند شما از بازار حق شماست ، مقدار سهم بازار و مشتریانی که در یک منطقهی مشخص میتواند نصیب تجارت شما شود باید تعیین و شناسایی گردد ؟ نمودار رشد آنرا باید بدست آورد و موانع دستیابی به رشد را از سر راه برند برداشت ، اطلاعات بدست آمده در طرح کسب وکار و تجارت شما بصورت منظم باید به کار گرفته شود.
** محصولات و خدمات برند شما باید هدفمند قیمت گذاری گردد و حاشیه سود آن تعریف شود
چهارچوب قیمت گذاری ، میزان حاشیهی سود ناخالص ومزایای تعلق گرفته به مشتریان اعم از خدمات رایگان و امتیازات مالی مورد استفاده درتجارت و کسب وکار شما بایستی شفاف و برنامه ریزی شده تعریف و تعیین گردد ،تجارت فاقد سود آوری محکوم به شکست است ، برای موفقیت ، برند شما باید سود منطقی خود از بازار را بدست آورد .
** فرایند تحلیل رقابتی در تحلیل بازار را فراموش نکنید
باید بر اساس محصولات و خدمات شما ، رقبای کسب وکار تان شناسایی شوند و ویژگیهای رقابتی زیر در ارزیابی ها لحاظ گردد:
- - رقبای اصلی شما از بازار چه سهمی دارند ؟
- - نقاط قوت و ضعف رقبای شما کدام ها هستند ؟
- - بازار هدف کسب وکار شما چقدر برای رقبا اهمیت دارد ؟
- - رقبای شما می توانند چه موانعی برای ورود شما به بازار بوجود آورند؟
- - چه فرصتهای مناسبی برای ورود شما به بازار وجود دارد ؟
- - آیا رقبای فرعی وجود دارد که موفقیت شما را در کسب و کارتان تحت تأثیر قرار دهد ؟
- - موانعی که برای استفاده از فضای مجازی و بازاریابی اینترنتی کسب وکار شما وجود دارد چیست ؟ ( به طور مثال : تغییرات فناوری ، مبالغ بالای سرمایه گذاری و نبود پرسنل حرفه ای و ...)
- -الزامات و محدودیتهای قانونی (دولتی و خصوصی) که تجارت شما را تحت تأثیر قرار میدهد ، کدامها هستند؟
** در دپارتمان تاجربان پس از تشکیل جلسات اولیه با کارفرمایان و صاحبان برند کمیته شناسایی بازار تشکیل خواهد شد.
** تمامی راهکارهای اجرایی به منظور معرفی و تعیین بازار هدف - میزان عرضه و تقاضای بازار - شناسایی نیازهای بازار به محصولات و خدمات برند - تعیین سیاستهای کاربردی جهت ورود و حضور اثرگذار در بازار ، بررسی و اولویت بندی شده و بعنوان نقشه راه در اختیار کارفرمایان و صاحبان برند قرار داده خواهد شد .
** اطمینان داریم که همراهی تاجربان با برند شما افقهای تجاری جدیدی را برایتان رقم زده و مسیر موفقیت را با اعتماد بنفس بالا واطمینان خاطر طی خواهید نمود .